Indkøbskurven er tom.
Baobab Sisters: 10-års jubilæumskoncert
Scene, Film & Bøger

A cappella vokalgruppe Baobab Sisters.

D. 8. november 2019

 

Af Lærke Helene Askholm

 

 

Den energiske a cappella vokalgruppe Baobab Sisters har nu eksisteret i 10 år, og jubilæumskoncerten finder sted lørdag d. 9. november kl. 20.00 til 24.00 på KU.BE på Dirch Passers Allé 4 på Frederiksberg. For billetter se nedenstående link.

 


Baobab Sisters 2019

 

Vokalgruppen blev dannet efter idé af korleder og tidligere forstander på Krogerup Højskole, Rikke Forchammer. Magasinet Kunst har talt med Rikke, og hun fortæller her følgende udpluk om vokalgruppens spændende rejse: ”De 10 år har budt på så mange ting: almindelige øveaftener hver onsdag aften på Zahles skole i København, koncerter i Danmark i kirker, i forsamlingshuse og på højskoler og ca. en årlig turné i Sydafrika. Her har vi opbygget mange musikalske relationer med kendte sydafrikanske musiknavne, som vi fortsat samarbejder med i CD-produktioner og koncerter dernede og herhjemme.”, fortæller Rikke og uddyber, hvordan Baobab Sisters´ popularitet i Sydafrika også har ført til meget fine invitationer, hvor gruppen har optrådt: ”Vi er blandt andre venner med tidligere ærkebiskop Desmond Tutu, og vi har både sunget til hans 80-års-fødseldag i 2011 i Cape Town og til hans kones 80-års-fødselsdag i Cape Town to år senere. Og så besøgte vi dem igen på vores tur dernede i 2017.”

 


Rikke og Desmond Tutu. Foto: Ralf Christensen.

 

Rikke fortæller, at gruppens sammenhold er helt unikt, og at den har været meget stabilt sat sammen hele vejen igennem: ”5 af sangerne i Baobab Sisters har været med i alle 10 år, og for 5 år siden var der lidt udskiftning, hvor Marie og Nanna så blev optaget i gruppen. Det er skabt et meget stærkt fællesskab blandt disse unge kvinder, hvoraf 5 af dem har fulgt hinanden fra de var i starten af 20’erne til de nu 10 år efter.”, fortæller Rikke og understreger dermed, at sang er meget mere end toner og harmonier. Musikken har knyttet dem sammen i stærke venskaber. Baobabtræet er i øvrigt et træ, hvor alder og tid ikke er en hindring for at gro. Træet kan blive mere end tusind år.

 

Jubilæumskoncerten med Baobab Sisters finder sted i morgen lørdag kl 20.00.

 


Ayi Solomon.

 


Moussa Diallo.

Jubilæumskoncerten:

https://www.facebook.com/events/438725833665302/

Læs her mere om Baobab Sisters:

https://www.baobabsisters.dk/

Læs her mere om Rikke Forchammer:

http://rikkeforchhammer.dk/

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig