Indkøbskurven er tom.
Eventyret om Snedronningen i Tivoli
Scene, Film & Bøger

Snedronningen kan opleves i Tivolis Koncertsal indtil d. 29. december 2019

Eventyret om Snedronningen varmer vores julehjerter i Tivoli

Anmeldelse af Christina Collet Hvolgaard.
D. 9. december 2019

 

I år danses Snedronningen som ballet af Tivolis Balletteater med koreografi af russiske Yuri Possokhov, Hendes Majestæt, Dronning Margrethe har stået for scenografi og kostumer.

 

Snedronningen er H.C. Andersens fantastiske eventyr om Kay og Gerda, som mister hinanden, da deres venskab bliver sat på en hård prøve. Kay bliver ramt i hjertet og øjet af Snedronningens magiske spejlsplint, der gør ham kold. Gerda drager mod Snedronningen og hendes iskolde rige, og heldigvis genfinder hun Kay. Gerdas varme kærlighed smelter den issplint, som har boret sig ind i hans sjæl. Kærligheden overvinder alt, siger eventyret og Andersen.

 

Forestillingen følger mere eller mindre eventyret, som vi kender det, og Oh Lands nykomponerede musik til balletten går fint i spænd med ballettens helhed og agenda, og den klæder eventyret godt. I orkestergraven sidder et lille udpluk af musikere fra Tivoli Copenhagen Phil, som giver de fantasifulde og legende kompositioner liv. 


Snedronningen. Foto: Tivoli.

Tivoli går bevidst efter børnefamilierne og eventyrets idyl. Camilla Hübbes plot er loyalt over for Andersens tekst, scene for scene i en barnevenlig fortolkning. Dronningens kostumer er fulde af poesi og forankrer forestillingens univers med et overvæld af detaljer og farver, der lader øjet følge den legende fortælling på scenen. Majestætens farveglæde, den fortællende streg og hendes sans for materialer fornægter sig ikke, og scenografien forbliver eventyrverdenen tro.  Der er skabt en helt særlig fantasiverden af dansende dyr og blomster og særligt blomster og krager er virkelig unikke. Med et bagtæppe lyst af op tegnede skitsebilleder, er det som at kigge i en dragende børnebog. Dette til trods for et meget computeranimeret design.

 

Dronningens fine, visuelle univers supplerer fint Yuri Possokhovs koreografi, som aldrig er sværere, end at danserne formår at klare udfordringerne. Her er ingen vilde ”løft”, men højst nogle flotte spring fra herrerne. Koreografien er fragmentarisk og legende – til tider dog en anelse for ensformig til en helaftensballet, men Possokhov har forstået på at tilpasse sine trin til Tivolis Balletteater.


Snedronningen. Foto: Tivoli.

En stor variation af roller, koreografi og scenografi giver forestillingen en god dynamik. Med det forholdsvis lille kompagni i Tivoli Balletteater, har man suppleret med dansere udefra, for at kunne dække både korpsroller såvel som solistroller. Ind i mellem fornemmer man desværre godt, at det ikke er et ”samdanset” korps, men hver især kender sine trin, og danserne leverede et flot niveau, som balletten kan være stolt af.


Snedronningen. Foto: Tivoli.

Snedronningen er et af H.C. Andersens mest skræmmende eventyr, men det er også et af de mest fascinerende. For eventyret om, at ondskaben kan ramme os – lige så uventet som splinten af et stykke is i øjet – viser, hvordan et splitsekund kan ændre vores liv. Som med al god kunst, er det befriende, når kan genkende noget uden altid at vide præcist, hvad det er. Og eventyr er vigtige, fordi man får fri fra sig selv, men alligevel lærer noget om sig selv. I Tivoli denne vinter er det imidlertid historiens lykkelige kærlighedsslutning, der mest præger Tivoli Balletteaters helaftensballet. Snedronningen favner sit publikum, og besidder en hjertevarme, der er alle forundt i denne travle juletid. Tag familien i hånden og oplev Snedronningen i Tivolis Koncertsal.

 Snedronningen. Foto: Tivoli.

Snedronningen kan opleves i Tivolis Koncertsal indtil d. 29. december 2019

Snedronningen kan opleves i Tivolis Koncertsal indtil d. 29. december 2019

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig