Indkøbskurven er tom.
Birgitte Vad
Udstillinger & Omtaler

Aktuel med første soloudstilling på Enter Art Fair.

BIRGITTE VAD 
- En uendelig rejse i farvernes harmoni

Af Lise Harbeck Johansen.
03.08.2020. 

Birgitte Vad er aktuel med sin første solo-udstilling under Enter Art Fair. I foråret vakte hun opsigt med sine ekspressive portrætter af den danske dronning på forsiden af Eurowoman.

Birgitte Vad (f. 1980) er uddannet fra Kunstakademiets Designskole i 2009. I studietiden på beklædningsdesign var der altid et malerisk aspekt i hendes projekter. ”Jeg malede på stof, lavede collager og printede dem på tekstiler for derefter at male ovenpå igen. Det var meget sjovere end at lave selve tøjet.” Efter at have arbejdet 7 år i modebranchen som printdesigner besluttede hun at hellige sig maleriet, og siden 2017 har hun arbejdet udelukkende som kunstmaler. I dag forhandles hendes værker blandt andet via Format Artspace i København.


Birgitte Vad, Rude Strand. 

Ekspressive impulser
Birgitte Vad maler mennesker og særligt kvindekroppen. Figurerne er malet ekspressivt med karakteristiske brede og spontane konturstreger og er som opstået af en øjeblikkelig inspiration. Den skitseprægede streg går ikke på kompromis med udtrykket, men formidler med en legende lethed et særegent blik i hver enkel figur. Farvernes kvaliteter og sammensætning synes dog at være det overskyggende anliggende for Birgitte Vad. Hvert maleri er en kombination af stærke farver og en afprøvning af deres forhold. Vad beskriver selv, at hun for evigt ville kunne dykke rundt i arbejdet med farvernes harmoni. Interessen for farver og kroppen ligger tilbage fra hendes uddannelse og år i modebranchen, hvor netop disse to parametre danner grundlaget for modefaget.


Birgitte Vad, In Pablo's Atelier.

Portrætter af Dronningen
I forbindelse med fejringen af H. M. Dronning Margrethes 80-års fødselsdag markerede Birgitte Vad sig med en serie portrætter af den danske regent. To af portrætterne prydede forsiden af Eurowoman i marts 2020. Her optræder Dronningen rank og stolt portrætteret i profil, som man kender hende fra officielle fotografier og frimærker. Værkerne udstråler en tydelig beundring for Dronningen, og Vads selvsikre og legende streg går i fin dialog med modellen. Med stærke kontrastfarver og mønstre formidles Dronningen som den alsidige og kreative person, hun er.


Birgitte Vad, Galla.

Birgitte Vad. Daisy.

Personlige portrætter
Birgitte Vad er aktuel med en række nye portrætter, som for første gang udstilles under Enter Art Fair. Det var arbejdet med at portrættere Dronning Margrethe, der vakte Vads interesse for at fortsætte i portrætgenrens ramme. Denne gang har Vad portrætteret mennesker, som hun kender personligt. Med udgangspunkt i fotografier af venner og familiemedlemmer har Vad indfanget nogle træk og et blik, som indkapsler personligheden i vedkommende. Hun beskriver sin proces som en fordybelse i stille dialog med hver enkel elskede model i sit atelier.

Kommende udstillinger:
Solo-udstilling på Format Artspace fra d. 21 august og ca 6 uger frem
Enter Art Fair som starter d. 27. august. Under Format Artspace.
Gruppeudstilling på Galleri KBH “Scannet nutid” d. 24. oktober.

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig