Indkøbskurven er tom.
LIVE2020: Cellist Live Johanssons soloturné
Scene, Film & Bøger

Cellist Live Johansson kan nu opleves på hendes første soloturné i Danmark.

LIVE2020: CELLIST LIVE JOHANSSONS SOLOTURNÉ

16. september 2020.
Af Lærke Helene Askholm.

Cellist Live Johansson er netop nu draget ud på sin første soloturné, hvor hun vil dele ud af musik, der spænder over en bred række af genre - alt sammen båret frem af hendes store og særligt kreative talent.

Lives vej ind i musikken
Live Johansson kommer fra Nordnorge, hvor hun som syvårig startede med at spille klaver, og som otteårig trompet. Året efter begyndte hun at gå til celloundervisning, og i en fem-seks år spillede hun på alle tre instrumenter. Derefter dedikerede hun sin tid til udelukkende at spille cello. Det var dét instrument, der holdt ved. Grundet geografien var det nødvendigt at rejse et stykke vej for at modtage undervisning.

”Jeg havde en ret lang rejse til musikskolen og var den eneste fra min skole, som spillede på et instrument. Jeg tog bussen derhen, for jeg havde opdaget, at man selv med en lille cello kunne føle sig som en del af rigtig stor musik. Det var noget helt særligt, og jeg fik automatisk lyst til at øve meget”, fortæller Live og uddyber, at hendes vej til Danmark gik via et sommerkursus i England, hvor hun oplevede en lærer, der inspirerede hende. Hun tog efterfølgende til København og fik undervisning af den selvsamme lærer, og flyttede ind hos en veninde. I 2005 søgte hun ind på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og kom ind.

”Jeg havde dannet hele fundamentet for at spille videre på min cello. Det var fra start det hele værd at tage den her bus hjemme på min ø Senja udenfor Tromsø. Det gik fra noget simpelt til noget stort”, fortæller Live om sin vej ind i musikken, der også har ført hende til studieophold i både Chicago og Zagreb.


LIVE2020: Debutkoncert plakat.

Et væld af genre
Live begår sig med mange genre, og har spillet med en lang liste af store kunstnere. Udover klassisk, er det både rap, pop, R´n B, soul, indie, rock, elektronisk musik. Sommetider er det også flere genrer på samme tid i smukke eksperimenterende blandinger. I hendes strygergruppe LiveStrings, der består af otte strygere, har de spillet på utallige plader, været på tournéer og spillet koncerter for utrolig mange danske, og også internationale artister.

”Vi vil gerne vise, hvordan den klassiske musik og de klassiske instrumenter kan nå ud til mange mennesker. Der er for eksempel Rasmus Seebach-fans, der er kommet til mine klassiske koncerter, altså de helt klassiske, fordi nu har de set og hørt en cello, når jeg har spillet sammen med Rasmus.”, fortæller Live om strygernes indvirkning på folks musikhorisont.

Aktuelt medvirker Live i en masse projekter af forskellig art, både klassisk og rytmisk.”Det er hundrede procent lige meget for mig, om det er LOC, Beethoven eller Beyoncé, bare det er god musik og rører mig. Bare det svinger og taler til mig, så er genren lige meget”, fortæller Live, der som et ganske særligt projekt skabte pladen Natsværmeri med Bent Fabricius-Bjerre. Pladen udkom sidst i august 2018, og er, som Live fortæller det, en hyldest til Bent og hans musik. Melodier fra Natsværmeri vil også kunne opleves på turneen, hvor Live fejrer og deler, at hun nu også er nyudklækket klassisk solist fra Syddansk Musikkonservatorium. 

Der vil være musik af J.S. Bach, S. Rachmaninov, A. Ginastera, G. Sollima, B. Fabricius-Bjerre, Soleima, S. Huss, N. Kornerup, S. Groven, C.L. Sjöberg, LiveStrings & The Ardeal Project. 

Medvirkende: Nicolai Kornerup – klaver og accordeon, Marie Luise Bodendorff – klaver, Søren Huss – klaver og sang, Soleima – sang, Karen Johanne Pedersen – violin, Andrea Gyarfas Brahe – violin, Josefine Dalsgaard – violin, Betina Ezaki – violin, Sidsel Most – bratsch, Deanna Said – bratsch, Kirstine Elise Pedersen – cello, Andreas Hjort Jessen – kontrabas, Esmeralda Nikolajef & Mira Leo – fysisk performance, Aske Rud – lyd, Jens Hansen – lys.

 

Live har allerede givet koncerter i Sorø, Nærum, Viborg, Valby, Allerød, København (hvor der er koncert igen d. 21), Esbjerg, og nu følger Odense, Albertslund og Horsens. Se kommende datoer og nærmere info om de enkelte koncerter her

Billedet øverst: Lives baggård. Foto leveret af Live Johansson.

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig