Indkøbskurven er tom.
Nordlys, snedronningen og andre julerier
Rejser, Kultur & Event

Jul i Tivoli 2023

Nordlys, snedronningen og andre julerier

Af Tina Kristensen.
24.11.2023.

Om en uge kan vi skrive 1. december men julen er allerede i fuld gang i Tivoli, som åbnede dørene til 29. julesæson sidste uge. Årets juleprogram byder på en nydesignet skøjtebane foran Koncertsalen, en Nordlys-installation, Julemandens Hus på Plænen og over 1 million LED-lyspunkter til at lyse Haven op. Og d. 30. november er der repremiere på balletklassikeren Snedronningen som har musik af Oh Land, koreografi af Yuri Possokhov samt scenografi og kostumer skabt af H.M. Dronning Margrethe.

Thomas Eje, Rikke Buch Bendtsen og selveste julemanden fik æren af at tænde det store juletræ, som er placeret midt i Tivolis nye, oplyste skøjtebane, foran tusindvis af spændte gæster d. 19. december. Hermed var julesæsonen i Tivoli officielt skudt i gang. Både Tivoli-Garden og Eventyrteatret optrådte også foran publikum, inden træet blev tændt. 


Jul i Tivoli, 2023. Foto: Michelle Berg

Et Juleeventyr
Eventyrteatret har traditionen tro en juleforestilling og i år har de kastet sig ud i Charles Dickens’ tidløse fortælling ’Et Juleeventyr’. Eventyrteatrets unge talenter vækker klassikeren til live i en nyfortolket julemusical og hvis man kender dem ret, er det en oplevelse for både børn og voksne. Forestillingen anbefales fra fem år og opefter og varer en time, og så giver teaterbilletten i øvrigt fri adgang til Tivoli på spilledagen. Et Juleeventyr kan ses fra d. 25. november – 17. december 2023 i Glassalen i Tivoli.


Snedronningen, Tivoli 2021. (c) Tivoli. Foto: Henrik Stenbjerg  

Snedronningen, cabaret og juleshow
Sceneprogrammet byder på flere julede oplevelser. Blandt andet er der den 30. november repremiere på balletklassikeren Snedronningen som har musik af Oh Land, koreografi af Yuri Possokhov samt scenografi og kostumer skabt af H.M. Dronning Margrethe. Herudover er der Crazy Christmas Cabaret – The House of Uhygge ligesom man kan komme i julestemning med Tivolis Juleshow d. 5. december med Rasmus Botoft, Oh Land og Tivolis Big Band.    


Jul i Tivoli, 2023. Foto: Michelle Berg

Illumineret skøjtebane og nordlys
På ikke mindre en 350 m2 kan man i år foran koncertsalen udfolde sig på skøjter. Den fint illuminerede skøjtebane er placeret tæt på julebyen med udsigt til Rutschebanens bjergtinder, kunne det være mere julet? Gæsterne kan leje nyslebne skøjter. Og så kan man i år opleve nordlys i Tivoli med hjælp af en lys-installation på Plænen. Det er udviklet af Tivolis lysdesigner Jesper Kongshaug, som bl.a. er kendt for at have sat nordlys i Washington D.C. på John F. Kennedy Center til indspilningen af introsekvensen fra serien House of Cards. Nordlyset kan ses hvert kvarter fra mørkets frembrud til lukketid.


Jul i Tivoli, 2023. Foto: Michelle Berg

Ingen jul uden julemarkeder 
Jul er lig med julemarkeder og  der er en grund til at Tivolis julemarked er på CNN’s liste over verdens bedste af slagsen for 2023.

”Vi har et enestående julemarked, som vi har udviklet og investeret meget i de seneste år,” fortæller Tivolis direktør Susanne Mørch Koch. Faktisk har Tivoli over de seneste to år investeret mere end 20 millioner kroner alene i jule-sæsonen.

”Det er ikke nogen hemmelighed, at ambitionen er, at vi gerne vil have et af de hyggeligste og mest spektakulære julemarkeder i verden. Vi skal være et must see for turisterne og en tradition for de fleste, hvor for bl.a. et besøg i Julemandens hus i Tivoli eller en julefrokost er en del af årstidens højdepunkter.”

Juleligt overflødighedshorn
Listen over julerier fortsætter, så det kan kun anbefales at man kigger programmet igennem, og finder den helt rigtige dag.

Jul i Tivoli 2023

19. NOVEMBER - 31. DECEMBER
læs programmet her

Billedet øverst: Snedronningen, Tivoli 2021. (c) Tivoli. Foto: Henrik Stenbjerg  

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig